Политика за защита на личните данни

Политика за защита на личните данни в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО.

Кои сме ние

Адресът на нашия уебсайт е: https://saznatelnohranene.com.

Какви лични данни събираме и защо ги събираме

Коментари

Когато посетителите оставят коментари на сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса и низа на потребителския агент на браузъра, за да помогнем при откриването на нежелана поща.

Анонимизиран низ, създаден от вашия имейл адрес (наричан още хеш), може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да провери дали го използвате. Декларацията за поверителност на услугата Gravatar е достъпна тук: https://automattic.com/privacy/. След одобрение на вашия коментар, вашата снимка на профила е видима за обществеността в контекста на вашия коментар.

Медия

Ако качвате изображения на уебсайта, трябва да избягвате качването на изображения с включени данни за вградено местоположение (EXIF GPS). Посетителите на уебсайта могат да изтеглят и извличат всякакви данни за местоположението от изображения на уебсайта.

Бисквитки

Ако оставите коментар на нашия сайт, можете да се съгласите да запазвате вашето име, имейл адрес и уебсайт в бисквитки. Те са за ваше удобство, за да не се налага да попълвате отново данните си, когато оставяте нов коментар. Тези бисквитки ще продължат една година.

Ако посетите нашата страница за вход, ние ще зададем временна бисквитка, за да определим дали браузърът Ви приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и се изхвърля, когато затворите браузъра си.

Когато влезете в системата, ние също ще настроим няколко бисквитки, за да запазим данните ви за вход и възможностите за показване на екрана. Бисквитките за вход продължават два дни, а бисквитките с опции на екрана продължават една година. Ако изберете „Запомни ме“, входът ви ще продължи две седмици. Ако излезете от акаунта си, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

Ако редактирате или публикувате статия, допълнителна бисквитка ще бъде запазена във вашия браузър. Тази бисквитка не включва лични данни и просто посочва идентификатора на публикацията на статията, която току-що редактирахте. Изтича след 1 ден.

Вградено съдържание от други уебсайтове

Статиите на този сайт могат да включват вградено съдържание (например видеоклипове, изображения, статии и т.н.). Вграденото съдържание от други уебсайтове се държи по същия начин, както ако посетителят е посетил другия уебсайт.

Тези уебсайтове могат да събират данни за вас, да използват бисквитки, да вграждат допълнително проследяване на трети страни и да наблюдават вашето взаимодействие с това вградено съдържание, включително проследяване на вашето взаимодействие с вграденото съдържание, ако имате акаунт и сте влезли в този уебсайт .

Анализ

Не използваме инструменти за анализ на послещенията на сайта.

С кого споделяме вашите данни

Ако поискате възстановяване на парола, вашият IP адрес ще бъде включен в имейла за нулиране.

Колко дълго съхраняваме вашите данни

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е, за да можем автоматично да разпознаваме и одобряваме всякакви последващи коментари, вместо да ги държим на опашка за модериране.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), ние също съхраняваме личната информация, която те предоставят, в техния потребителски профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личните си данни по всяко време (освен че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайтове също могат да виждат и редактират тази информация.

Какви права имате върху данните си

Ако имате акаунт на този сайт или сте оставили коментари, можете да поискате да получите експортиран файл с личните данни, които съхраняваме за вас, включително всички данни, които сте ни предоставили. Можете също така да поискате да изтрием всички лични данни, които съхраняваме за вас. Това не включва никакви данни, които сме длъжни да съхраняваме за административни, правни или защитни цели.

Къде изпращаме вашите данни

Коментарите на посетителите могат да бъдат проверени чрез автоматични детектори за нежелана поща