За мен

Атанас Антонов

Казвам се Атанас Антонов и съм уеб разработчик. В началото на 2016г реших, че искам да сваля килограми и тогава започна моето пътешествие в света на храненето, което продължава и до днес. Целта ми беше да сваля около 15 килограма.

Знам че съм човек, който не обича да се насилва и лишенията бързо ще доведат до обратен резултат. Исках да постигна трайна промяна, като науча повече за храненето и променя навиците си, така че поддържам желаното.

Все пак тръгнах с голяма засилка, че ще ям образно казано по 2 филийки пълнозърнест хляб на ден и нещата ще се случат. Една седмица по-късно бях на разходка с мой приятел и след като едвам качих един баир разбрах, че така няма да се случат нещата.

За да функционираме нормално ни трябва и нормално количество храна. Така започнах да експериментирам с различни храни и количества. Интересувах се, събирах информация и наблюдавах какво се случва. Което продължавам да правя и до днес, но смея да кажа с доста повече опит.

Опитвал съм хранене само с растителни продукти. Опитвал съм и режим само с мазнини и протеини, предимно от животински произход (което не бих повторил повече). Стигал съм не веднъж до момента “убивам за нещо сладко”. Пробвал съм да ям от един до пет пъти на ден. Натрупах доста опит и разбрах, че потребностите ми, както и на всеки човек са индивидуални. В същото време има и основни принципи, които важат за всички.