Защо не е нужно да гладуваме?

Отрупана с храна маса

За да постигнем трайни резултати е по-добре да променим постепенно навиците си, вместо да се подлагаме доброволно на лишения и глад. Без да коментираме колко е полезно и колко не гладуването със сигурност не е приятно.

Искам да споделя една история. 2020 година ми трябваше медицинско за нова книжка, включващ А категория (за мотор). Когато отидох на прегледите в един от кабинетите попаднах на доктор с видимо дълъг стаж. Поиска ми лична карта, на която снимката беше от 2015-та и ми каза:

Ти много си отслабнал!

Аз се усмихнах и отговорих, че още има какво да се желае. След това ме накара да се съблека за да преслуша дробовете ми. Докато обикаляше със слушалката по гърба ми и даваше инструкции “Дишай, издишай” каза:

Ти си отслабнал, но е било бавно.

Потвърдих и тогава осъзнах, че това е било много по-добрия вариант.

Всъщност съм го направил бавно, не от суета да не се получат стрии или нещо от сорта, а защото не съм от типа хора, които издържат на строги режими или издържам за не повече от няколко дни. Всичко съм се опитвал да правя без да страдам, че се лишавам от нещо и без да сънувам пици и торти.

Така че за да функционираме добре е необходимо да се храним добре. Когато се храниш добре организмът е спокоен и не влиза в авариен режим. В следващата публикация ще разбереш защо може да ядеш И торти.

Снимка: dylan nolte on Unsplash

close

Запиши се за нашия бюлетин

Leave a Reply

Your email address will not be published.